Χρήσιμες Συμβουλές

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

Παροχές Πλυντηρίου πιάτων
Η παροχή ρεύματος, οι παροχές νερού και η αποχεύτεση των πλυντηρίων πιάτων καλό θα ήταν να τοποθετούνται μέσα στο ντουλάπι του νεροχύτη και όχι πίσω από τις συσκευές, έτσι ώστε να είναι άμεσα ελεγχόμενες και να μην ενοχλούν τα πλ. πιάτων, μετατοπίζοντάς τα μπροστά λόγω της πρίζας σούκο.

Στεγανοποίηση
Καθημερινά αντιμετωπίζουμε προβλήματα στεγανοποίησης του νεροχύτη μας και του πάγκου μας στο πίσω μέρος του.
Προτείνουμε τη στεγανοποίηση και των δύο σημείων με αντιμουχλική σιλικόνη διάφανη.

Νεροχύτης, ανοξείδωτος ή γρανιτένιος;
Τόσο ο ανοξείδωτος όσο και ο γρανιτένιος νεροχύτης, έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ο ανοξείδωτος έχει μεγαλύτερη αντοχή σε πτώση κατσαρόλας λόγω ελαστικότητας του μετάλλου, αλλά ανάλογα με τα άλατα της περιοχής σας, θέλει καθημερινό καθάρισμα, έτσι ώστε να δείχνει όμορος και λαμπερός. Ο γρανιτένιος από την άλλη μεριά, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ραγίσει από πτώση κατσαρόλας, αλλά τα άλατα δεν γίνονται αντιληπτά σε αυτόν.

Σε τι ύψος πρέπει να τοποθετηθούν οι παροχές κρυφού φωτισμού;
Τα ντουλάπια βάσεως μαζί με τον πάγκο, είναι περίπου 88-90 εκ. Το ενδιάμεσο κενό μεταξύ κρεμαστών και βάσεως είναι περίπου 55 εκ. Οι παροχές λοιπόν για τον κρυφό φωτισμό κάτω από τα κρεμαστά, πρέπει να είναι σε ύψος 145 εκ. από το τελικό δάπεδο. Μεγάλη προσοχή στον τύπο κρυφού φωτισμού που θα διαλέξετε, καθώς αρκετά φωτιστικά χρειάζονται μετασχηματιστές για να λειτουργήσουν.